Ливърпул (Liverpool) е град в северозападна Англия, който се намира от северната страна на река Мърси. Градът е административен център на графство Мърсисайд.

Ето какви забележителности може да разгледате при престоя Ви в Ливърпул.

Повечето от музеите в Ливърпул са безплатни. Едни от най-интересните са: музея на Ливърпул, предоставящ богатата история на града и Художествената галерия Уокър, в която има множество шедьоври. Има цял един етаж, който е интерактивно пространство за начинаещи млади художници, а това го превръща в едно прекрасно място за семейства с деца.

Направете си една разходка по историческата крайбрежна улица на Ливърпул. Градът е едно от най-важните пристанища в Обединеното кралство през XIX век, в разцвета на Британската империя. Тук са намира комплекс от червени тухлени складове - Royal Albert Docks. Официално е открит през 1846 г. от принц Албърт (любимият съпруг на кралица Виктория). В наше време това е един от най-посещаваните райони за хранене и развлечения в Ливърпул.

Още една разходка по залез слънце по крайбрежната алея Otterspool ще Ви се отблагодари с красиви снимки, които ще Ви доведат още куп последователи в социалните мрежи.

Разгледайте двете удивителни и невероятно различни катедрали. Катедралата в Ливърпул е и най-голямата във Великобритания и е дом на наистина невероятни произведения на изкуството. Странната катедрала Метрополитън ще Ви очарова с необичайния си дизайн, който е избран по време на архитектурен конкурс през 1959 г. Катедралата е разположена на върха на крипта, която е проектирана от сър Едуин Лутиенс - архитектът, създал Ню Делхи в Индия.

Ливърпул ще Ви предложи пясъчни плажове, повечето от които могат да се достигнат за по-малко от половин час от центъра на града. 

Ливърпул има изключително красиви старинни сгради. Ако се разходете из Джорджианския квартал ще добиете пълна представа. Сред най-впечатляващите е сградата Bluecoat, която датира от 1716г. Днес в това бивше училище е разположен център за изкуства и няколко независими магазини. Намира се в търговския район Liverpool ONE, като е домакин на много безплатни дейности за деца през лятото.

Ако слезте по стълбите от гара Liverpool Lime Street ще видите красиво извисяващите се колони, които представят царствената фасада на St. George's Hall, която е открита през 1854 г., като за времето си е била една от най-амбициозните неокласически сгради в света.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.