Катовице (Katovice) е град в южната част на Полша, който е разположен на бреговете на реките Клодница и Рава.

Ето и някои най-интересните забележителности, които си заслужава да посетите и разгледате, когато пристигнете в Катовице.

Направете си една разходка около Двореца Голдщайн (Goldstein Palace), който е един от най-представителните дворци в Катовице. Дворецът е построен е в края на 19-и век в неоренесансов стил. Едно време е изпълнявал функция на търговска камара и театър, а днес е дом на градския регистър. Влезте вътре и разгледайте златните стълби, коридора и тавана над тях.

Едно друго привлекателно място за посещение е парк Косцюшко (Kościuszko Park), който е разположен в самото сърце на града. Тук може да видите богато разнообразие от дървета, както привлекателните градини от рози и английски цветни лехи. По време на разходката Ви ще попаднете на различни скулптури от местни творци.

Спортна зала Сподек (Spodek arena) ще привлече вниманието Ви с формата си на огромна летящата чиния. Сподек Арена е най-голямата зала, в която се провеждат най-различни спортни мероприятия, фестивали, изложби, конференции и концерти в Катовице. Залата предлага на посетителите още ледена пързалка, ресторанти, фитнес зали и хотел. 

Ако се интересувате от технически изобретения, то тогава посетете музея на компютрите и компютърните науки (Museum of the History of Computers and Computer Science). Тук ще видите кратката, но стремглаво развиваща се 40-годишната еволюция на компютрите и информационните технологии. Музеят разполага с над 250 различни компютри, които ако бъдат сравнени помежду си ще покажат сложността на тяхната структура. Освен основната изложба, музеят е спирка и на временни изложби, които са свързани с определено събитие.

За любителите на изкуството е Силезийския музей (Silesian Museum), който оцелява след нацистката атака, а през 1984 г. e напълно възстановен. Тук ще научите богата информация за историята и изкуството на Силезия, а също така и да разгледате картини на известни полски творци, като Станислав Виспянски и Олга Бознанска. Музеят има и голяма колекция от фотоси, като някои представят Първата световна война и въстанието на Силезия.

Катовице ще Ви хареса с неговите около 200 кръчми, клубове и ресторантчета. Богат е избора на заведения, в които има по нещо за всеки вкус. Направете си разходка по улица Маряцка (Mariacka), която е изпълнена с живот, с много музика, с оригинални събития. Тук винаги ще попаднете на нещо интерсно, като концерт, кино на открито, театрални представления, атракции за деца или различни улични игри.

Християнската катедрала в Катовице - "Христос Крал" (Christ the King Cathedral) е интересен архитектурен проект, напомнящ за класическата архитектура. Катедралата е проектирана и построена между в периода от 1927г. до 1955г. Сградата е домакин на концерти за орган и други събития.

За почитателите на класическата музика препоръчваме посещение на концерт на Симфоничния оркестър на полското национално радио (Polish National Radio Symphony Orchestra), чието седалище е именно в Катовице.

Посетете най-старата дървена църква в града - "Св. Архангел Михаил". В парка може да видите паметната плоча на Тадеуш Косцюшко (Tadeusz Kościuszko), който е покровител на парка. Тадеуш Косцюшко е военен и политически деец, едно от най-големите имена в полската история, който през 1794г. ръководи Косцюшкото въстание.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.