Копенхаген (Copenhagen) е столицата и най-големия град в Дания. Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер.

Много мостове и един тунел свързват Шеланд с Амагер.

Забележителностите в Копенхаген са доста. Ето и най-популярните от тях, които може да включите в списака си, когато посещавате Копенхаген.

Запечатайте в колекцията си от снимки замък Амалиенборг. Тук кралицата на Дания прекарва студените зимни месеци. Тук е и балконът, от който се произнасят тържествените обръщения към народа. Замъкът е основна резиденция на кралското семейство, но посетителите могат да посетят някои от стаите, които не се ползват ежедневно. 

Ако се интересувате от изкуство, разгледайте глиптотеката на Карлсберг. Тя е завещана на страната преди век от бирения барон Карл Якобсен (който дава на Копенхаген статуята на Малката русалка през далечната 1912г.). Постепенно глиптотеката става все по-голяма и по-голяма, като днес се е превърнала в най-голямото и най-значимо хранилище в северна Европа на древни статуи, мозайки и артефакти.

Посетете замък Розенборг, който се е превърнал в прекрасен музей на историята на културата. Тук можете да разгледате кралските бижута и датската корона. Музеят ще Ви пренесе в историята на датските крале – от Фредерик II, живял в края на XVI век, до Фредерик VII от XIX век. 

Следващата атракция е кръглата кула (Rundetaarn), която е една от най-старите функциониращи обсерватории в Европа, датираща още от 1642г. Обсерваторията предлага външна платформа, от която се открива много добра гледка към част от Копенхаген.

В столичния атракционен парк Тиволи със сигурност ще намерите достатъчно забавления както за малки, така и за големи. Другия увеселителен парк Бакен (Bakken) е едно от най-популярните места за почивка на местни и туристи в Копенхаген. Той е един от най-старите увеселителни паркове в света, датиращ от 1583г. 

За любителите на животните препоръчваме посещението на зоологическа градина на Копенхаген. Тук деца и възрастни с интерес може да наблюдават животните в близка до естествената им среда.

Шопинг по улица Стрьогет е за любителите на луксозните стоки. Тук ще намерите магазини на световноизвестни марки като Прада, Черути, Шанел и други. В случай, че разполагате с лимитиран бюджет, може да се отправите към площада на кметството, където ще откриете продукти и стоки на по-изгодни цени. 

След толкова много забележителности е време за почивка. Идеалното място за това е посетителския център на Карлсберг (Visit Carlsberg). Тук може да тествате бира на прочутата марка, яздете кон или се присъединете към историческия тур в посетителския център на Карлсберг. 

И за да е пълен списъкът за посещаване, ето още какво да разгледате: Замъкът Фредериксборг (Frederiksborg Castle), Операта в Копенхаген, Националната галерия в Копенхаген, Музея за модерно изкуство Луизиана, Музей за модерно изкуство Аркен в Копенхаген, Музей на Карен Бликсен ( една от най-значимите писателки на Дания).

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.