ДИРЕКТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ОТ И ДО СОФИЯ (SOFIA INTERNATIONAL AIRPORT)

International Airport Sofia (SOF)
Международно летище София (SOF) е най-голямото и най-натовареното летище в България. То е известно още и под името като Аерогара София. На английски се изписва по следния начин Sofia International Airport.


Софийската аерогара се намира на около 10 км източно от центъра на столицата. От 2020 година летището е отдадено на концесия на "Соф Кънект" АД за период от 35 години. От Летище София се извършват директни нискотарифни, редовни и чартърни полети. Аеропортът отбелязва заничелно повишаване на пътникопотока през последните години, след като нискотарифните авиокомпании започват да оперират полети от и до летището. Международно летище София (SOF) има два терминала, които са разположени на разстояние от 1,7 км един от друг.

Гишетата за чек-ин на пътници и багажи са разположени в обществените зони за заминаване на Терминал 1 и на Терминал 2. Гишетата за регистрация отварят от два до три часа преди обявения час на излитане, според изискванията на конкретната авиокомпания. За да намерите лесно номера на гишето, обслужващо вашия полет, може да се информирате от електронните монитори.

Лентите за получаване на багаж са разположени непосредствено след пунктовете за паспортно-визов контрол. За да намерите правилната лента за получаване на багаж, следвайте информацията на мониторите над багажните ленти.Услуги предлагани на Международно летище София (SOF)

На територията на летището има много на брой заведения за хранене и подкрепяне преди или след полет. И на двата терминала има бюро за информация за заминаващите и пристигащите полети. Безмитните магазини на територията на летище София са отворени за всички полети целогодишно. Летище София е привлекателно, не само поради голямото разнообразие на стоки, но и поради добрите атрактивни цени. Тук може да вземете подаръци за своите близки като: парфюми, козметика, алкохол, цигари и шоколадови изделия.

За да сте сигурни, че куфарът ви няма да бъде повреден, може да използвате услугата за опаковане на багаж.  Така целия Ви куфар е напълно защитен от наранявания или замърсяване. Багажът Ви ще бъде опакован с прозрачно фолио, което е достатъчно леко, а в същото време е много издържливо. Услугата е срещу заплащане.

Насладете се на обновения салон Swissport ASPIRE, който е разположен на ниво “0” и има 167 места. След като сте преминали паспортна проверка, използвайте ескалатор или асансьор (за лицата с намалена подвижност), както и указателните табели. Салонът предлага просторна и комфортна обстановка, WIFI, телевизия, храни и напитки. Тук има зона за пушачи, която е единствена в гранична зона. Посещението на салон Swissport ASPIRE е срещу заплащане. Приемат се плащания както в кеш, така и с кредитна карта.
Достъп до и от Международно летище София (SOF)

Междутерминален транспорт: Налични са автобуси, които свързват Терминал 1 с Терминал 2, които са с работно време 24 часа / 7 дни седмично.

С автобус: С обществен автобусен транспорт може да се придвижвате до различни възлови места в столицта. Може да намерите следните автобуси, които имат спирки на Летище София: 84, 184, 384.

С автомобил: Разстоянието между централната градска част и Летище София е около 10 км, като връзките между тях се осъществява по булевардите „Брюксел” и „Цариградско шосе”.

С метро: Метростанцията „Летище София“ се намира в непосредствена близост до терминалната сграда. За да стигнете до нея може да следвате синята линия по подовата настилка в обществена зона на Терминал 2. Чрез линията на метрото се осъществява придвижването до центъра на града и до големите жилищни комплекси в непосредствена близост – „Дружба“ и „Младост“, а също така и до по-отдалечените такива, намиращи се в западна посока: ж.к. „Западен парк“ и „Люлин“. Новата линия 3 на столичния метрополитен свързва летището с кварталите “Хаджи Димитър” и “Горна баня”. Пътуването от летището до центъра на града е приблизително 18 минути. След прекачване от линия 1 на линия 2 на метростанция „Сердика” за около половин час може да достигнете от летището до централната автогара и ж.п. гара.

С такси: Пред двете терминални сгради има разположени таксита, с които може комфортно до пътувате до избран от вас адрес.

ЛЕТИЩЕ СОФИЯ (SOF) НА КАРТАТА

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.