ДИРЕКТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ОТ И ДО ВАРНА (VARNA INTERNATIONAL AIRPORT)

International Airport Varna (VAR)
Летище Варна (VAR) е разположено само на 8 км от град Варна - морската столица на България. Намира се до едни от най-атрактивните летни курорти по северното черноморско крайбрежие - Златни пясъци. Международно Летище Варна (VAR) обслужва Североизточна България и предоставя удобни връзки с големи летища до градовете София, Виена, Лондон, Истанбул, Берлин, Мюнхен, Париж, Милано, Тел Авив и др. От Международно Летище Варна (VAR) се извършват голям брой чартърни полети през летния сезон, както и много целогодишни полети на редовни и нискотарифни авиокомпании. Аеропортът на Варна допринася за развитието на транспортната мрежа, туризма и търговията в региона. Международно Летище Варна (VAR) разполага с една писта, която е с дължина от 2500 м. Летището работи 24 часа, 7 дни в седмицата.


Концесионер на летище Варна и летище Бургас за 35 години е немско-българскaта компания „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, която управлява и развива двете морски летища - врати към българското Черноморие, като инвестира в нова инфраструктура, техника и в обучението на своите служители.


Достъп до и от Международно Летище Варна (VAR)

С автобус: В непосредствена близост до Терминал 2, Пристигащи, се намира спирката на автобус 409, с който може да пътувате до центъра на града и до околните курорти – Златни пясъци и Св.Св. Константин и Елена.

С такси: Автомобилите за таксиметров превоз са на разположение денонощно пред Терминал 2. Можете да резервирате своя трансфер предварително.

Паркинг: За всички гости, които пристигат на летище Варна с личен автомобил се предлага и платен паркинг, който е разположен в близост до терминалната сграда. Паркингът работи 24 часа в денонощието. Отчитането на времето за престой става чрез автоматизирана система, а плащането се осъществява чрез разплащателните терминали, разположени на различни места вътре и пред Терминал 2. Престоят до 10 минути е безплатен.


Услуги предлагани на Международно Летище Варна (VAR)


Информация: Гише „Информация“ на летище Варна се намира в обществената зона на Терминал 2, в близост до гишетата за регистриране на багаж.

Зона за хранене: В Терминал 2 на Международно Летище Варна ще намерите 6 кафенета и заведения за хранене и 2 открити тераси. На пасажерите се предлага голямо разнообразие на вкусна храна и напитки - от сандвичи, закуски и кафе до подбрани вина, шампанско и мезета. В приветливата обстановка на заведенията посрещачи и заминаващи могат да изчакат своя полет, докато наблюдават кацането и излитането на самолетите.

Шопинг зона: Терминал 2 на  Международно Летище Варна предлага атрактивна търговска зони. Безмитните магазини предлагат голямо разнообразие от продукти на световно известни марки и специални оферти за пътуващите. Също така може да закупите висококачествени местни продукти - от българско вино, сирене, мед до сувенири и подаръци, с които да зарадвате вашите близки и приятели.

Банки и обменни бюра: В обществената зона на Терминал 2 е разположен банков офис. Обменни бюра може да намерите в гейт-зоната за заминаващи пътници, в обществена зона и в салон „Пристигащи“, зоната за получаване на багажи.

Автомобили под наeм: Компаниите за автомобили под наем на летището са представени от следните компании: Avis & Budget, Hertz, Europcar, Sixt, Top rent-a-car, Easy rent, Moto Pfohe & Choice.

Интернет: Безплатен безжичен интернет е наличен навсякъде в Терминал 2 на летище Варна (VAR).

Пътуване с деца: В зоната за изчакване преди полет има детски кът с различни атракции за пътниците с деца.

За хора с ограничена мобилност: Има обособени места за паркиране, санитарни помещения, рампи, помагащи за безпроблемно пътуване на пътниците с ограничена подвижност.

Други допълнителни услуги: В зоната преди гишетата за чекиране на багаж и Паспортна проверка се предлага услугата опаковане на багаж.М едицински център и ВИП зала.

ЛЕТИЩЕ ВАРНА (VAR) НА КАРТАТА

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.