Нискотарифните авиокомпании са познати още под името low cost авиолинии. Те предлагат по-изгодни самолетни полети. Тук също играе важна роля принципът на търсенето и предлагането. В тази статия ще посочим, какви са особенностите при резервиране на самолетен билет и пътуване с low cost авиокомпания .

Важна информация за нискобюджетните авиопревозвачи

Нискотарифните авиокомпании са сравнително нов тип самолетни превозвачи. Откривателите на този модел са разглеждали в детайли продължително време, как функционират редовните авиолинии и в крайна сметка са установили, че съществуват разнообразни варианти за значително намаляване на разходите. Ето и няколко примера. При нискотарифните полети не се предлага безплатна храна. Така не е нужен голям брой стюардеси, които да обслужват клиентите в самолета. Съответно се спестява и от транспортирането на тази храна, а най-накрая самолетите се почистват по-бързо, което пък от своя страна води до по-краткия престой на летището. А както знаем, колкото по-дълго време самолетът е във въздуха, толкова повече приходи носи за компанията - повече полети, следователно и повече клиенти. По този начин се минимализират разходите и се увеличава печалбата.


Предимството на интернет технологиите за нискобюджетните авиолинии

Масово нискотарифните авиокомпании предлагат своите самолетни билети чрез уебсайтове и така спестяват много средства от поддържането на скъпи офиси в центъра на града или на територията на летището. Достатъчен е само кол център (call center), в който клиентите могат да се обаждат, в случай че имат въпроси относно резервирането на самолетен билет или пътуването им. Други важни разходи, които се спестяват са тези за реклама, както и специални бланки, на които да се разпечатват самолетните билети.


 

КАКВИ СА СПЕЦИФИЧНИТЕ ОСОБЕНОСТИ И ТАКСИ НА НИСКОБЮДЖЕТНИТЕ АВИОПРЕВОЗВАЧИ?

Превоз на регистриран багаж с нискотарифна авиокомпания
Регистрирания багаж или така наречен още чекиран багаж трябва да отговаря на стриктните ограничения за килограми и размери. Всеки регистриран багаж се заплаща по определена от авиокомпанията тарифа (такса). Тази тарифа не е еднаква и не е унифицирана за всяка авиокомпания. Освен това за една и съща авиокомпания таксата за регистриран багаж може да е различна за всяка дестинация и за всеки период от годината. Ако не спазите предварително посочените размери на куфара, то на летището ще Ви таксуват още допълнителна сума за всеки надвишен килограм.

Превоз на ръчен багаж с нискотарифна авиокомпания
Както чекирания, така и ръчния багаж трябва да отговаря на точни размери и килограми. Информирайте се предварително за точните измерения, за да сте спокойни по време на Вашето пътуване, че няма да заплащате допълнителни непредвидени суми.

Разпределение на местата в самолета на нискотарифната авиокомпания
Обикновено в нискотарифните авиокомпании има само една класа, като местата  в повечето самолети са разпределени както следва: три седалки една до друга, следва пътека  и още три седалки една до друга. Тук възниква желанието на клиентите: кой и къде ще седне - до прозореца, до пътеката или по средата; както и дали ще бъде по-напред в самолета, около крилата или в дъното. Нискотарифните авиокомпании предлагат опцията да си изберете желаното от Вас място срещу заплащане. Отново цените са разнообразни. Най-скъпи са местата в преднат част на самолета, разположени към прозорците, следвани от тези към пътеката, а най-евтини са средните седалки. В задната част на самолета цените на седалките са по-изгодни.

Изхранване по време на нискотарифен полет
Както вече споменахме няма безплатна храна и напитки на борда на нискобюджетните авиокомпании. Ако полетът Ви е по-дълъг и прегладнеете, пригответе си допълнителни пари (по възможност точни) за да похапнете в облаците или пък да чукнете наздравица.

Местоположение на летища, до които пътуват нискотарифните авиокомпании
Аеропортите да които летят lowcost превозвачите обикновено са по-малки, по-отдалечени от центъра на града или не чак толкова модерни както централните летища. Тук е много важен момента да погледнете на картата, къде точно е разположено летището и след това как ще се придвижите до местото в града, за който пътувате. Понякога нискобюджетното летище може да бъде отдалечено на 100 км и повече от града за който сте тръгнали и да се наложи да заплатите допълнителна висока сума за финалното сухопътно придвижване. Но това не винаги е така. Има и случаи, когато второстепенното (нискотарифно) летище е в близост до Вашата крайна спирка, поради факта че е било построено преди разрастването на града.

Полет с прекачване с нискотарифна авиокомпания? Възможно ли е това?
За момента не се предлагат полети с прекачване на нискотарифни авиокомпании, дори и на една и съща фирма. Повечето лоукост превозвачи предлагат самолетни билети от точка до точка и не гарантират, че може да направите връзка с друг или същия авиопревозвач. Не препоръчваме да правите този експеримент, като в един ден резервирате два билета на една и съща или различни нискотарифни авиокомпании. Много често се наблюдават промени в разписанието на полетите и така може да се окаже, че се намирате по средата на маршрута и не може да продължите, защото втория полет вече е излетял.

Смяна да дата на самолетен билет с нискотарифна авиокомпания. Възможна ли е такава промяна?
Този момент също е доста важен за много пасажери. Промяната на датата на резервиран и заплатен самолетен билет е възможна отново само срещу заплащане. Обикновено има посочен период, до който това може да стане. За да направите промяна на дата на самолетен билет, трябва да се свържете с авиокомпанията или агенцията, от където сте закупили самолетния си билет.

Смяна на име и фамилия в самолетен с нискотарифна авиокомпания. Възможно ли е това?
Защо да не е възможно. Това са нови приходи за авиопревозвача. Повечето нискотарифни авиокомпании предлагат опцията за смяната на името и фамилията по първоначално резервиран самолетен билет срещу допълнителна такса. Тази промяна може да стане след заплащането на таксата към авиокомпанията или към агенцията, чрез която е резервиран самолетния билет.


ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЧРЕЗ НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет става в България по банков път в Банка ДСК.

✅Приемаме заплащане с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.