Днес авиолиниите имат проблем с препълнените салони на самолетите в резултат от прекалено голямото количество чанти, които се носят на борда. Това препълване може да доведе до неприятно за вас пътуване на борда и често причинява значителни закъснения, което е неудобство за всички пътници.

За да се справи с тези проблем и да осигури по-положително пътуване за всички свои пътници, авиокомпаниите обявиха въвеждането на иновативна политика за багажа в салона.

Всеки пътник има право да носи следния багаж:

ЗА КАБИНАТА НА САМОЛЕТА
БЕЗПЛАТНО:
Позволено ви е да носите само една бройка салонен багаж на борда с размери: 40 x 30 x 20 см.
Също така всеки пътник може да носи изброените по-долу вещи безплатно: горна дреха, мобилен телефон, четиво за полета, чифт патерици за пътници с ограничена подвижност, за деца под 2 години: храна, сгъваема детска количка или портативно бебешко кошче. Стоките, закупени на летището след проверката за сигурност, може да се носят на борда в допълнение към салонния багаж. Моля да пазите всички касови бележки на закупените продукти от територията на летището, до приключване на пътуването Ви.

СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ:  Пътниците, които са закупили приоритетно качване, могат да вземат допълнителен багаж, като размерите му не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm.

ЗА БАГАЖНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА САМОЛЕТА
СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ: Може да закупите регистриран багаж със следните килограми: 10, 20, 26 или 32 кг.


Регистриран багаж

Регистрирания багаж е този, който ще бъде пренесен в багажното отделение на самолета. Регистрирания багаж се нарича и още чекиран багаж (от английски check-in). Регистрирания багаж е срещу заплащане, като цената му варира и зависи от много фактори: периода, в който пътувате, дестинацията, продължителността на полета, летището от което кацате и излитате и още много други. Всеки един пътник над 2 години може да закупи до 6 бройки регистриран багаж (куфар), като всяка от тях може да бъде до 20 кг.,26 кг. или 32 кг. Максималните размери на един регистриран багаж (куфар) са: ширина: 149 x 119 x 171 см. Не забравяйте, че размерът на багажа ви ще бъде проверен на летището. Закупете своя багаж за чекиране (за багажното отделение) по време на вашата резервация за да спестете 50% или повече!

Какво е приоритетно качване на борда на самолета?
Услуга срещу допълнително заплащане, която Ви дава следните предимства:

- Ще се качите сред първите пътници на борда и няма да чакате на дълга опашка
- Mалък багаж 40X30X20 см, който трябва да се побира под седалката пред вас
- Втори ръчен багаж с размери: 55x40x23 см, който също ще бъде с вас на борда на самолета

Колко струва приоритетното качване на борда на самолета?
Цената за приоритетното качване е различна в зависимост от дестинацията и натовареността на сезона, в който пътувате.

ВАЖНО !!! Ако теглото или размерът на ръчния багаж надвишават ограниченията поставени от авиопревозвача, багажът ще бъде транспортиран като регистриран багаж и на пътника ще бъде начислена такса за багаж.

Течностите в ръчния багаж подлежат на следните наложени от правителството ограничения:
- Течността е в опаковка с максимален обем 100 мл
- Всички опаковки за течности, отговарящи на ограничението от 100 мл, трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов затварящ се еднолитров плик с размери 20 см x 20 см.
- Найлоновия плик трябва да бъде представен отделно при проверката за безопасност

Всеки пътник е длъжен предварително да обозначени всяка бройка регистриран багаж с името и адреса си. В случай, че багажът бъде неправилно сортиран, да бъде улеснено връщането на правилния собственик.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.