Кьолн (Köln) е четвъртият по големина град в Германия и е най-големият град в Северен Рейн-Вестфалия.

Градът се намира на двата бряга на река Рейн в югозападния край на Северногерманската равнина. Кьолн е един от най-старите градове в Германия, в който са живели келтите и германските племена.

Да започнем със най-популярните забележителности в Кьолн. Разбира се това е Кьолнската катедрала, която представлява най-големята готическа катедрала в Северна Европа. Ако разгледате отблизо тази огромна сграда, тя прилича като творение на природата, което се извисява на цели 157 м. Двете кули на катедралата се виждат още отдалеч в равнината на реката Рейн, а пък каменните фасади изпъкват на фона градския пейзаж. Градежът на сградата започва още през Средновековието, но е завършена чак през 1880г.

Старият град на Кьолн е едно от местата, което Ви препоръчваме, когато сте в Кьолн. Тук ще може да разгледате малките улички с най-различни кафенета, барчета, ресторанти, пивоварни, магазини, фонтани и пъстри къщи. Сарият град е ограден от крепостни стени, които са маркирани от съвременния кръгов булевард. Ще бъдете впечатлени от десет църкви, които пресъздават атмосферата на това градско място. Старият град се счита за един от най-хубавия комплекс от романски архитектурни паметници на Германия.

Улица "Хоещрасе" (Hohe Strasse) е най-главната и в същото време най-старата търговска улица в Кьолн. Заедно с прилежащите си странични улици, "Хоещрасе" е част от пешеходната зона и се простира на около 700 метра от Кьолнската катедрала. През XIX век улицата се разширява и днес е едно доста оживеното място. На нея може да намерите разнообразие от магазнчета и заведения и да се разходите приятно в старата част на града.

Град Кьолн е популярен още и с многото си фонтани, които ще Ви впечатлят с изработка и естетически вид. Повечето от тях са старателно украсени, показващи много символика. Едни от най-популярните са Катедралният фонтан, фонтанът Хайнцелменхен, Бетонният фонтан на кметството, символизиращ възстановяването на града след разрушенията на войната, Гълъбовият фонтан, Фонтанът на рибния пазар, фонтанът Ян фон Верт-Брунен и Фонтанът на животните.

За всички ценители на изкуството Кьолн ще  предложи интересни музеи. В тях може да разгледате колекции от църковно, приложно и дори азиатско изкуство. Най-популярните места, предлагащи разнообразни произведения на изкуството са: музея Валраф-Рихарц, музея Лудвиг, Римско-германският музей, Етнографския музей, музея Шнутген, Германският музей на спорта и олимпийското движение и Музея на шоколада. 

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.