Будапеща е съставена от три отделни селища: Пест, Буда и Обуда, които са разделени от река Дунав, но били обединени през 1873г., за да се превърнат в столицата на Австро-Унгарската империя. Днес Будапеща (Budapest) е столица на Унгария.

В списъка на най-важните атракции за туристите влизат: внушителният комплекс на Унгарския парламент, Рибарският бастион, Кралският дворец и Националната опера. Много интересна е също така и пистата за Формула 1, която е построена на 20 км от града през 1986г. Всяка година в Будапеща пристигат около 120 000 фенове от цял свят, за да се насладят на високите скорости и да изпитат адреналина в състезанието Формула 1.

Направете си разходка до един от островите на река Дунав – Маргарет, където са изградени много спортни площадки и басейни. Река Дунав протича точно през сърцето на Будапеща, като образува отличен ориентир за туристите без значение дали се движите из лъкатушещите улици от страна на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. Потопете се в  средновековната атмосфера на Будапеща и разгледайте Замъкът Буда. Любителите на шопинга ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където са разположени множество магазини, а нощният живот не спира да кипи.

Ето още малко забележителности, които си струва да посетите, когато сте в Будапеща: Баните Сечени, Главната Синагога/ Наги Синагога, Хълмовете Буда, Будавар (Budavar), Мементо парк, Цитаделата, Площада на героите, Рибарския бастион, Църква Матияш, Верижния мост Сечени, Базиликата Св. Стефан, Замъка Вайдахуняд, Музея на изящните изкуства, Унгарския национален музей, Музейя на приложните изкуства,  Зоологическата и ботаническата градина.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.