Гданск (Gdansk) или Данциг е шестият по големина град в Полша. Разходете се из стария град и се насладите на красивата архитектура.

Тук ще откриете най-прекрасните места между улиците Świętojańska, Ogarna и Targ Węglowy и река Мотлава от другата страна. Разходете се по Длуги Тарг – Trakt Królewski (Кралски път). През средновековието кралският път е бил използван от кралете за вход в града. Това е било публично събитие, на което всички са се събирали, за да отправят приветствия към краля. Днес все още това е една от най-важните улици в стария град на Гданск. Тук може да намерите най-посещаваните туристически атракции.

Направете си една разходка и разгледайте високите къщи в нидерландски стил, обърнете внимание на двора на Артус и фонтана на Нептун. В западния край на тази историческа улица ще откриете Златна порта (Golden Gate). По време на Втората световна война Златна порта е разрушена, първоначално построена между 1642-1644 г. През 1997 г. е реставрирана до това, което виждаме днес

Посетете и златната къща, в която през годините са живели някои от кметовете на града. Тя е богато украсена със статуи. Както много други сгради и тя е била разрушена по време на Втората световна война и по-късно възстановена.

Препоръчваме Ви да тествате полската храна, която е така популярна с различните си сладкиши и вкусния шоколад. Хапнете от типичните полски пироги, които ще ви изненадат с разнообразието от видове като започнем от спаначен и стигнем до боровинков пълнеж.

Направете си разходка и до Балтийско море и се насладете на приятната атмосфера. Дали ще е до пристанището или до някой от плажовете запечатайте изгрева или залеза на далечния северен небосклон. Качете са на някоя от туристическите лодки и се наследете на момента. 

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.