Лисабон е столица на Португалия и най-големия град в страната. Намира се при вливането на река Тежу в Атлантическия океан.

Лисабон е един от най-старите градове в Европа, също така и втората най-стара европейска столица. Ето и някои от забележителностите на Лисабон, които да посетите по време на Вашия престой.

Кащелу ду Сау Жорж (Castelo de Sao Jorge) е замъка на Свети Георги. Той е разположен на най-високия хълм в града. Най-старите му части датират от VI век, като в последствие промени правят маврите, вестготите и римляните. До построяването на двореца Рибейра, замъкът служи за обитаване на португалските крале. 

Направете си разходка до манастира Жеронимуш (Mosteiro Dos Jeronimos), чието строителство започва през далечната 1502 г. в чест на завръщането на Вашку да Гама от Индия и продължава цели 50 години. 

Посетете музея на азулежу, който е посветен на типичните за Португалия плочки азулежу. Разположен е в манастир с декорация, която сама по себе си е изложба на изкуството на азулежу. Една голяма фреска показва Лисабон преди разрушителното земетресение от 1755 г.

Белейнската кула (Torre de Belem) е построена през XVI в. От тук са заминавали повечето морски експедиции. А името на квартал Белейн и кулата идва от португалската дума за Витлеем. 

Паркът на нациите е също доста интересен. Разположен е в район, където се е проведе Експо 1998. В наши дни паркът е място за забавление, изложби и култура. Можете да го видите отвисоко от лифта, който води до Кулата на Вашку да Гама.

Океанариумът е друга интересна атракция. Разположен е в Парка на нациите. Той ще Ви удиви с дълбочината си от 7 м и с повече от 100 вида водни обитатели. 

Продължете разходката си до паметника на откривателите. Той е открит през 1940г., но поради нетрайните материали, от които е направен е изграден отново през 1960г. от бетон. Паметникът е с форма на каравела с едни от най-известните португалски мореплаватели на борда като Педру Алвареш и Вашку да Гама. Насладете се на панорамната гледка като се изкачите с асансьора до върха на паметника и запечатайте този уникален момент.

Фондация Гулбенкян е основаната през 1955г. Това е културната институция на Португалия, която включва много изложбени и концертни зали, парк, ресторанти, музей на Калуст Гулбенкян и музей на съвременното изкуство, събрани в огромен комплекс. Един от най-големите петролни милиардери Калуст Гулбенкян завещава състоянието си на Португалия в знак на благодарност, че му е дала подслон през Втората световна война. 

Асансьорите на Лисабон ще Ви впечатлят доста. Поради факта, че градът е построен върху седем хълма, за да се изкачите в стръмните части се използват асансьори и въжена железница. Едни от последните използвани и до днес са асансьорът "Глория", както и "Сата Жуща" (Santa Justa), които са построен от един от чираците на автора на Айфеловата кула, Густав Айфел. Асансьорите ще Ви изкарат на наблюдателни площадки, откъдето се разкриват спиращи дъха изгледи на цял Лисабон.

Зоологическата градина ще Ви представи много животински видове и атракции. Три пъти в деня се провежда спектакъл с делфини и морски лъвове. Разположена е в централната част на Лисабон и удобно ще стигнете до нея с автобус или метро.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.