Карлсруе (Karlsruhe) се намира в провинция Баден-Вюртемберг (Германия), близо до границата с Франция. Градът е разположен е на река Рейн.

Преди около 300 години Карл Вилхелм фон Баден създава днешният град Карлсруе. Основите на Карлсруе са положени на 17.06.1715 година, като в центъра се намира впечатляващият неокласически Кралски дворец с неговата висока кула, а около него като слънчеви лъчи се тръгват 32 улици. 

Една от най-големите атракция в Карлсруе е Кралския дворец, който днес работи като музей.  Замъкът е построен в периода от 1752г. до 1785 г. по нареждане на Фридрих фон Кеслау, като основите са положени върху по-ранна дървена структура, принадлежаща на Балтазар Нойман. Тук може да разгледате богатата колекция от предмети, датиращи от различни епохи. Показани са и артефакти от праисторически времена, ранноисторически предмети, различни антики. Разгледайте произведенията на приложното изкуство и предметите, които са свързани с народното изкуство на Германия.

В кралския парк на Карлсруе се намира Ботаническата градина, която е част от музея. В Карлсруе може да посетите още една интересна ботаническа градина, която се намира в рамките на Техническия университет в града. И на двете места можете да се насладите на красиви и екзотични палми, кактуси и орхидеи.

Почитателите на изкуството ще бъдат впечатлени от Държавната художествена галерия, датираща от 1840 г. В нейните зали може да намерите разнообразие от европейско изкуство на едни от най-великите творци. Тук са Рубенс, Гоген, Албрехт Дюрер, Ханс Балдунг, Гюстав Курбе, Лукас Кранах стари, Каспар Давид Фридрих, Делакруа, Дега, Писаро и Сезан както и на много други майстори и техните шедьоври.

Държавният природонаучен музей е друга интересна и посещавана спирка на пътешествениците по време на разходката в Карлсруе. Най – интересния експонат тук е скелетът на гигантски саламандър, който е открит през 1726г. 

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.