Къде се намира най-добрата седалка в самолета и как да осигурим максимален комфорт при пътуване със самолет?

От страна на безопасност всички седалки в самолета са поставени в една и съща позиция. Тук Ви предлагаме нагледно, как са разпределени седалките в различните типове самолетни. Повечето полети в Европа са с продължителност от 1 до максимум 4 часа. Но за да имате най-голям комфорт за себе си и своите спътници е добра идея, ако предварително изберете седалки, които да са Ви най-удобни спрямо вашите критерии.

Всеки пасажер има своя представа за най-доброто място на борда на самолета по време на полет. Едни харесват да са до прозореца и да правят снимки или просто да наблюдават красотата на облаците. Други предпочитат да са по-близо до тоалетните и ако не се почувстват добре да имат по-бърз достъп. А има и такива, които са пък по-едри и избират седалките с достъп до пътеката или до аварийните изходи за да се обтегнат.

Седалките в самолета могат да бъдат класифицирани според предпочитанията на пасажерите в категориите изброени по-долу. Всяко едно местоположение на седалката в самолета има свои плюсове и минуси, за които трябва да се информирате предварително, преди да резервирате първия си самолетен билет, когато все още нямате опит и не са формирани вашите предпочитания. Ето и нашата най-обща класификация:

Седалки до илюминаторите (прозорците на самолета)
Седалки до пътеката
Седалки по средата (между илюминатора и пътеката)
Седалки до аварийни изходи
Седалки до санитарните зони
Седалки най-отпред (веднага и непосредствено зад пилотската кабина)
Седалки в опашката на самолета