Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Меминген (Мюнхен Запад)

Международно летище Меминген (Мюнхен Запад) (FMM)
Международно летище Меминген (Мюнхен Запад) (FMM)

Международно летище Меминген е с IATA код: FMM. То е познато още и с името Алгой - Летище Меминген (Allgäu-Airport Memmingen). Също така може да срещнете летището под наименованието Мюнхен Запад, поради близостта му до град Мюнхен. Летището се намира в град Memmingerberg близо Меминген, като се явява е най-малкото от трите летища в провинция Бавария след летищата в Мюнхен и Нюрнберг. Летище Меминген е с най-високата надморска височина от всички търговски летище в Германия. То се управлява от Allgäu Airport GmbH & Co. KG, командитно дружество, съставено от 71 предимно местни, средни фирми, със съвсем малки обществени акции.

Международно летище Меминген се намира се на около 3.8км от центъра на Меминген и 110 километра от центъра на град Мюнхен. Областта Алгой Мемингени също така предоставя алтернатива за евтини самолетни билети на нискотарифни авиокомпании.

Услуги на летище Меминген (FMM)
Международно летище Меминген предлага на своите пътници безплатен интернет на цялата си територия. В зоната за сигурност можете да намерите два различни ресторанти или можете да се отпуснете на открито в бирарията.  С авиокомпания Wizz Air може да пътувате от летище Меминген до следните дестинации: София, Белград, Вилнюс, Киев Жуляни, Скопие, Тимишоара, Тузла(Босна).


Транспорт до и от летище Меминген (FMM)

С автобус: Има междуградски автобуси, свързващи летището с по-големите градове в Германия.

С такси: 24 часа в денонощието може да си поръчате такси.

Кола под наем: Може да ползвате следните компании Avis, Budget, Europcar, Alamo, National и Thrifty.

 

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Меминген (Мюнхен Запад)