Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Берлин Бранденбург

 

Международно Летище Берлин Бранденбург (BER)
Международно Летище Берлин Бранденбург (BER)

Международно Летище Берлин Бранденбург е с IATA код: BER. На немски се изписва по следния начин: Flughafen Berlin Brandenurg - Willy Brandt.  Летище Берлин Бранденбург е разположено на 18 км югоизточно от Берлин и е в близост до град Шьонефелд в провинция Бранденбург.  Основния поток от туристи е насочен към европейските дестинации за отдих и почивка. Летище Берлин Бранденбург (BER) обслужва както редовните и нискотарифните авиопревозвачи, така и чартърните полети.

Летището започва да работи от 01.11.2020г, след като замени летищата Берлин Шьонефелд, Берлин Тегел и Берлин Темпелхоф. Летището има 3 терминала.

Обновените пътнически съоръжения на Берлин Шьонефелд вече са част от Терминал 5 на новото летище Берлин Бранденбург (BER). Летище Берлин Бранденбург (BER) разполага с една писта, но е предвидено до края на 2021г. да бъде изградена и втора.

До всеки един от терминалите може да се стигне много удобно с автомобил или с обществен транспорт. Новото берлинско летище предлага около 10 000 паркоместа за всички пасажери, които пристигат или заминават.

От и до България се изпълняват директни нискотарифни полети на авиокомпания Wizz Air от летище Варна (VAR) до летище Берлин Бранденбург (BER).
 

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Берлин Бранденбург