Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Катовице

Международно летище Катовице (KTW)
Международно летище Катовице (KTW)

Международно летище Катовице (Katowice) е с IATA код: KTW. Летището е разположено в Пържовице (Pyrzowice) на 30 км северно от центъра на полския град Катовице. Това е третото летище в Полша по брой на пътническия трафик. Летището играе роля на важна база за самолетите на LOT Polish Airlines, Enter Air, Small Planet Airlines и нискобюджетната авиокомпания Wizzair. Капацитетът му позволява обслужването на 3,6 млн. пътници годишно, като те се посрещат на два пътнически терминала – Терминал А, на който се обслужват пътници от полети извън шенгенското пространство, и по-големият Терминал В, отворил врати през 2007 г., за полети в Шенген.

На летището пътниците могат да използват услугите на информационно бюро, което се намира на приземния етаж на Терминал А. На първия етаж в сградата на Терминал А ще намерите обменно бюро. В залата за заминаващи на Терминал А има два безмитни магазина. На Терминал В ще намерите магазини за сувенири, парфюми, вестници, списания и др. На терминали А и В има ресторанти, кафенета и заведения за бързо хранене. На летището ще намерите компютърни терминали с интернет. Летището предлага ускуги за хора с увреждания, като е предварително трябва да заявите от какво ще имате нужда. Междунарорно летище Катовице (Katowice) разполага още с: Пощенски офис, аптека, стаи за родители с малки деца, фризьор и др.

През летня сезон авиокомпания Wizz Air изпълнява директни полети от Бургас до Катовице, като продължителността на пътуването е около 1 час и 55 минути.

Транспорт от и до летището

С автобус: От и до летището има четири автобуса с крайна спирка Катовице. През един час пред терминала спира автобусът до централната жп гара в града. Отделно има и автобуси до Краков, Ченстохова и други полски градове, както и маршрутки до различни други дестинации.

С такси: Услугите на таксиметровите компании ще намерите пред изходите от терминали А и В.

Кола под наем: Офиси за автомобили под наем има и на двата терминала. Можете да изберете между множество компании за коли под наем.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Катовице