ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Онлайн резервация на самолетен билет София (SOF) - Билунд (BLL)

Летище Билунд (BLL)

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Билунд

 

еждународно летище Билунд (BLL)
Международно летище Билунд (BLL)

Летище Билунд е с IATA код: BLL. То е второто по големина в Дания. Намира се на около 2км. североизточно от град Билунд. Аерогарата обслужва предимно чартърни и карго полети. На нея оперират и много редовни и нискотарифни авиокомпании.

В близост до летището се простира тематичния парк Леголенд, посещаван от хиляди туристи. През 1961г. сина на  основателя на "Лего"  Годфред Кърк построява писта с дължина 800м. и хангар за фабриките си. След включването и на други заможни сънародници се изготвя план за разширение на Летище Билунд (BLL) като редовно летище. На 1 ноември 1964г. стария хангар с контролна кула и асфалтова писта от 1660м. става факт и летище Билунд (BLL) заработва на пълни обороти. Администратор на контролната кула е Ханс Ерик Кристенсен, главен пилот на Лего. В първите години терминала обслужва само карго полети, а след построяването на терминал 2  през 2002г.започват да се извършват и пътнически.

Следват години на реновиране на летищните съоражения и развитие дейността  на на аерогарата. Летище Билунд (BLL) обслужва годишно около 2 мил. пътници, приема самолети с размери на Боинг 747 и превозва хиляди тона карго товари.

Услуги на летище Билунд
Летище Билунд (Billund Airport) предлага на своите посетители и гости висококачествени услуги. Управата се ръководи от мотото, че пътниците заслужават най-доброто и са благодарни за лоялността им.  Салонът на летището е удостоен с титлата "висока оценка" измежду 850 летища по света. Пристижната титла е спечелена за трети път от 2011г. до сега.

От информационното бюро пътниците се информират за всичко, което ги интересува. Финансовите услуги се поемат от обменни бюра, банкомати, а до 100 евро може да обмените в кафенето. Магазините са заредени с вестници, списания, подаръци и закуски. На втория етаж има безмитен магазин. Заведенията за хранене предлагат голямо разнообразие от храни, напитки и сладкиши. Офис за коли под наем обслужва пътниците, желаещи да бъдат по мобилни при извършването на служебната си командировка или по-бързото достигане на някоя забележителност. На терминала може да ползвате безлатен интернет, като предварително се регистрирате и получавате 24 часов достъп.

За пътниците с намалена подвижност и увреждания е налично всичко необходимо, като рампи, колички, телефони и паркинг. За целта е необходимо предварително да уведомите авиокомпанията с която пътувате.

Другите услуги като: конферентен център, туристически агенции, телефони,  ложи, стая за грижа за малки деца, и  тераса с изглед към пистата допринасят за добрия престой на летище Билунд (BLL).

Паркинг зоните са с дълготраен и с краткотраен престой. Зоните са 6 и са с имена на държави: Австралия, Гренландия, САЩ, Испания, Кения, Египет. До по-отдалечените паркинги се движи безплатен автобус.

Транспорт до и от летище Билунд
Достъпът до летището се осъществява с автобуси, като спирката е пред залата за пристигащи. Автобусите спират на места с номера за съответните дестинации. Използват се пътища с номера 912х и 913х. Пред изхода на терминала оперират таксиметрови коли, предлагащи маршрути по жение на пътниците. Летището има връзка с основните магистрали с отлично обозначени пътни знаци и посоки.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Билунд

Полетно разписание от София (SOF) до Билунд (BLL)


Директни полети от София до Билунд

От Летище София (Sofia Airport) до Летище Билунд (Billund Airport) се изпълняват нискотарифни директни полети.

Продължителност на полет от София до Билунд
Комфортното пътуване от София до Билунд е с продължителност 3 часа.

Модели самолети за изпълняване на полета
Полетите от София (SOF) до Билунд (BLL) на нискобюджетния превозвач се обслужват със самолети Airbus A320 и Airbus A321.

Тук Ви представяме полетното разписание от София (SOF) до Билунд (BLL).

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЧРЕЗ WIZZ.AIR-BG.COM

✈ Обслужването е на български език.

✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.

✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.

✈ Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


Директни полети и оферти за нискотарифни самолетни билети от и до София, Варна, Бургас, Пловдив, Букурещ, Солун. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.wizz.air-bg.com  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.