Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Билунд

 

еждународно летище Билунд (BLL)
Международно летище Билунд (BLL)

Летище Билунд е с IATA код: BLL. То е второто по големина в Дания. Намира се на около 2км. североизточно от град Билунд. Аерогарата обслужва предимно чартърни и карго полети. На нея оперират и много редовни и нискотарифни авиокомпании.

В близост до летището се простира тематичния парк Леголенд, посещаван от хиляди туристи. През 1961г. сина на  основателя на "Лего"  Годфред Кърк построява писта с дължина 800м. и хангар за фабриките си. След включването и на други заможни сънародници се изготвя план за разширение на Летище Билунд (BLL) като редовно летище. На 1 ноември 1964г. стария хангар с контролна кула и асфалтова писта от 1660м. става факт и летище Билунд (BLL) заработва на пълни обороти. Администратор на контролната кула е Ханс Ерик Кристенсен, главен пилот на Лего. В първите години терминала обслужва само карго полети, а след построяването на терминал 2  през 2002г.започват да се извършват и пътнически.

Следват години на реновиране на летищните съоражения и развитие дейността  на на аерогарата. Летище Билунд (BLL) обслужва годишно около 2 мил. пътници, приема самолети с размери на Боинг 747 и превозва хиляди тона карго товари.

Услуги на летище Билунд
Летище Билунд (Billund Airport) предлага на своите посетители и гости висококачествени услуги. Управата се ръководи от мотото, че пътниците заслужават най-доброто и са благодарни за лоялността им.  Салонът на летището е удостоен с титлата "висока оценка" измежду 850 летища по света. Пристижната титла е спечелена за трети път от 2011г. до сега.

От информационното бюро пътниците се информират за всичко, което ги интересува. Финансовите услуги се поемат от обменни бюра, банкомати, а до 100 евро може да обмените в кафенето. Магазините са заредени с вестници, списания, подаръци и закуски. На втория етаж има безмитен магазин. Заведенията за хранене предлагат голямо разнообразие от храни, напитки и сладкиши. Офис за коли под наем обслужва пътниците, желаещи да бъдат по мобилни при извършването на служебната си командировка или по-бързото достигане на някоя забележителност. На терминала може да ползвате безлатен интернет, като предварително се регистрирате и получавате 24 часов достъп.

За пътниците с намалена подвижност и увреждания е налично всичко необходимо, като рампи, колички, телефони и паркинг. За целта е необходимо предварително да уведомите авиокомпанията с която пътувате.

Другите услуги като: конферентен център, туристически агенции, телефони,  ложи, стая за грижа за малки деца, и  тераса с изглед към пистата допринасят за добрия престой на летище Билунд (BLL).

Паркинг зоните са с дълготраен и с краткотраен престой. Зоните са 6 и са с имена на държави: Австралия, Гренландия, САЩ, Испания, Кения, Египет. До по-отдалечените паркинги се движи безплатен автобус.

Транспорт до и от летище Билунд
Достъпът до летището се осъществява с автобуси, като спирката е пред залата за пристигащи. Автобусите спират на места с номера за съответните дестинации. Използват се пътища с номера 912х и 913х. Пред изхода на терминала оперират таксиметрови коли, предлагащи маршрути по жение на пътниците. Летището има връзка с основните магистрали с отлично обозначени пътни знаци и посоки.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Билунд

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЧРЕЗ НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет става в България по банков път в Банка ДСК.

✅Приемаме заплащане с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТАЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ С КАРТА


ДИРЕКТНИ
ПОЛЕТИ


ПРЕВОЗВАНЕ НА
БАГАЖ

НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНИ
БИЛЕТИ 


ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ
ОНЛАЙН

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.