Братислава (Bratislava) е столицата на Словакия и най-големия град в държавата. Градът е любима дестинация за уикендни пътувания на много хора, решили да разнообразят ежедневието.

Братислава е стопански, политически и културен център на Словакия. Тук са седалището на президента, парламента и правителството на страната, а също така и на няколко университета. Има доста музеи, театри, галерии и други важни културни и образователни институции.

Атмосферата на Стария град ще Ви впечатли силно, а неочакваните срещи с интересни статуи ще срещнете на много места из града. Разгледайте дворците от миналото и модерната архитектура от последните години. Братислава е град с население 424 000 души. Въпреки, че е столица, тук е спокойно и приятно за дълги разходки, защото всичко е на пешеходно разстояние.


Ето и най-важните забележителности, които да посетите и разгледате при престоя си в Братислава: Замъкът Братислава и Коронната кула, Синята църква, Портата Михаил, Наблюдателна площадка UFO и моста SNP, Църква Троица, Катедрала Св. Мартин, Старата сграда на кметството, Зоологическа градина, Архиепископският дворец, Статуите на Братислава, Замък Грасалкович и Словашки национален театър. Това не е пълен списък на атракциите на Братислава, но все пак ще бъде едно добро начало за да се потопите в културата на страната и града.